2018 áprilisában rendezték meg Whasingtonban a Philip C. Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszédverseny döntőjét, ahol 121 egyetem – köztük a Yale, a Berkeley, King’s College London, UCL – csapata mérte össze tudását. A világ legjelentősebb nemzetközi megmérettetésén a magyar csapat megszerezte az abszolút első helyet.

Balázs Gergő, Bazánth Barbara, Buda Zolta, Németh Olívia, Orosz Dzsenifer joghallgatók és felkészítő oktatóik Dr. Kajtár Gábor és Dr. Csernus Máté miniszteri elismerő oklevelet vehettek át, amelyek nem csak az elért sikernek, hanem a befektetett munkának is szólnak.

Az Igazságügyi Minisztérium már harmadik éve támogatója az ELTE nemzetközi perbeszédversenyekre történő felkészítő programját. A „jogászképzés színvonalának emelését célzó programok” és azon belül a Kutatási és Oktatásfejlesztési Programok keretében a tárca hozzájárul többek között a Jessup, az európai Ben Telders, a Williem C. Vis választottbírósági, a Monroe E. Price médiajogi és a Hugo Sinzheimer munkajogi nemzetközi perbeszédversenyekre való hallgatói felkészítéshez és részvételhez. (kormany.hu)