MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

A Deák Ferenc-díj Testület szervezésében 2018. október 17-én 12:00 órakor a Magyar Ügyvédi Kamara klubtermében került sor a jogászi hivatásrendek Deák Ferenc-díja 2018. évi ünnepélyes átadására.

A díjátadó ünnepséget dr. Bánáti János a Magyar Jogász Egylet alelnökeként nyitotta meg, majd dr. Kintzly Péter a kúria elnökének személyi titkára ismertette a Deák Ferenc-díj alapító okiratát.

Ezt követően került sor az ünnepélyes díjátadásra. A Deák Ferenc-díj Testület tagjaként a díjakat adományozták: Dr. Sulyok Tamás az Alkotmánybíróság elnöke, Dr. Darák Péter a Kúria elnöke, Dr. Polt Péter legfőbb ügyész, Dr. Tóth Mihály az MTA Jogtudományi Bizottságának elnöke, Dr. Bánáti János a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, Dr. Tóth Ádám a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, Dr. Szép Tibor a Magyar Közigazgatási Társaság elnöke és Dr. Sárközy Tamás a Magyar Jogász Egylet elnöke.

A díjazottakat  dr. Kintzly Péter méltatta.

A díjakat kapták: Dr. Tallián Blanka kúriai tanácselnök, Dr. Barta Márton legfőbb ügyészségi osztályvezető ügyész, Dr. Lévay Miklós kriminológus, egyetemi tanár, Dr. Probstner Ilona ügyvéd, kamarai fegyelmi főmegbízott, Dr. Szili Zoltán közjegyző és Dr. Bálint József Miklós címzetes főjegyző.

Végezetül dr. Ratatics Zsuzsanna a Deák Ferenc-díj Testület titkára megköszönte az adományozók közreműködését és köszöntötte a díjazottakat.