MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

A 2019. november 7. napján megjelent közleményünkben hírt adtunk a PKKB bírája ellen kezdeményezett fegyelmi eljárásról és hangot adtunk azon álláspontunknak, hogy „Súlyosan veszélyezteti a bírói függetlenséget, ha bírót egy konkrét ügyben hozott határozata miatt igazgatási vezetője részéről retorzió érheti, mert ez ellentétes az Alaptörvényben és az Európai Unió alapokmányaiban lefektetett jogállamisági kritériumokkal.”

Az eljárás hátteréről a MABIE fővárosi területi szervezetének elnöke is beszámolt az egyik hetilapnak adott interjúban.

Úgy értesültünk több sajtóorgánumból, hogy a fegyelmi eljárást kezdeményező törvényszéki elnök az indítványt - a MABIE Országos Választmánya ülésével egy időben - visszavonta.

Kérdésünkre egyesületi választmányi tagunk, dr. Vasvári Csaba azonban arról tájékoztatott minket, hogy őt erről a mai napig hivatalosan nem értesítették. A Fővárosi Törvényszék honlapjáról az erről tudósító közleményt pedig egy nap elteltével levették, így az ott már nem található meg. 

Amennyiben a kezdeményezéssel, vagy annak visszavonásával kapcsolatosan újabb hírt kapunk, cikkünket frissítjük.

Források: 

https://index.hu/belfold/2019/11/22/fegyelmi_eljaras_visszavon_fovarosi_torvenyszek/

https://jogaszvilag.hu/napi/visszavonjak-a-dr-vasvari-csaba-elleni-fegyelmi-eljarast/?utm_source=WKHU_NSL_Jogaszvilag_201948&utm_medium=email&utm_campaign=WKHU_NSL_Jogaszvilag_201948&utm_source_system=Eloqua&utm_econtactid=CWOLT000008246453

https://24.hu/belfold/2019/11/22/mar-nincs-vasvari-ugy-nincs-fegyelmi/