MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

Az újvidéki Fellebbviteli Bíróság ítéletében arra kötelezte az Újvidéki Egyetem Jogi Karát, hogy a jövőben a nemzeti kisebbségek nyelvén is szervezze meg a felvételi vizsgát, s hangsúlyozta, az intézmény diszkriminatív módon járt el, amikor évek óta megtagadta ezt.

Az Európa Tanács szerint aggodalomra adnak okot a román igazságügyi reformtervezetek.

Egyre több ország alkalmaz terápiás kutyákat a bírósági tárgyalásokon, hogy a tanúkat megnyugtassák és segítsenek a vallomások megtételében egy-egy számukra kényelmetlen ügyben. Azonban egyre többen hívják fel a figyelmet arra, hogy ha egy tanút egy kedves kutya társaságában együtt látják vallomást tenni, sok ember elfogultan fogja megítélni a hallottakat.

 

Dr. Pödör Lea “A jogelmélet főnixmadara: a joghézag” címmel tartott előadást a Kúria 2018. évi első Teljes Ülésén. Az előadásról készült hangfelvétel az InfoRádió „Paragrafus” című jogi magazinműsorban hangzott el 2018. április 12-én.

Az OBH 2018-ban is megjelenteti a bírósági szervezet dolgozóinak irodalmi és művészeti alkotásait tartalmazó „Ezek is mi vagyunk” című kötetet, melyhez 2018. május 4-ig várják a kollégák alkotásait az alábbi témakörökben: