MAGYAR BÍRÓI EGYESÜLET
1122 Budapest, Tóth Lőrinc utca 6.

"Az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Fővárosi Törvényszéken elrendelt igazgatási célvizsgálattal kapcsolatban arról tájékoztatta az Országos Bírói Tanácsot, hogy a vizsgálati anyagot a tartalmára tekintettel korlátozott terjesztésűvé minősítette és a minősített adatra hivatkozással a tájékoztatást megtagadta." (Idézet az Országos Bírói Tanács 2022. június 13-án megtartott üléséről készült összefoglalóból)

A MABIE elnöke az ülésen kinyilvánította: a bíróknak választ kell kapniuk arra a kérdésre, hogy a Fővárosi Törvényszék elnökétől elhangzott-e az, hogy "el tudja érni, hogy a bíró ne érezze jól magát a munkahelyén". 

A minősített adat védelméről szóló  2009. évi CLV. törvény 13. § ra hivatkozással választ nem kapott.

Idézet a MABIE OV 2022. február 11.-i közleményéből:

" (...) a bírói karban leginkább a cikkben állított azon eljárás váltott ki megdöbbenést, hogy egy bírósági vezető egy őt megkereső szervezeten kívüli szereplőtől olyan “felkérést” kapott, hogy egy bíró kirúgásában vagy ellehetetlenítésében működjön közre, és hogy erre a bírósági vezető egyetértően reagált. A történtek feltárása vagy annak legalább megkísérlése elengedhetetlen annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom csorbát ne szenvedjen (...)  Éppen ezért az Országos Választmány, az Egyesület legfőbb döntéshozó szerveként szükségesnek látja, hogy a bírósági szervezet igazgatási vezetése tegye egyértelművé a közvélemény és a bírói kar számára is, hogy ilyen jellegű magatartást nem tűr meg a bírósági szervezeten belül, azzal szemben fellép, a történtek feltárása érdekében pedig minden lehetséges eszközt felhasznál. (...) "

Előzmény: https://mabie.hu/index.php/1632-a-mabie-orszagos-valasztmanyanak-kozlemenye-a-magyar-birosagi-vegrehajtoi-kar-elnoket-es-a-fovarosi-torvenyszek-elnoket-erinto-ugyrol

A sajóban 2022.06. 14-én 17.00 óráig e két híradás jelent meg: https://444.hu/2022/06/14/titkositotta-az-obh-elnoke-a-schadl-vizsgalat-eredmenyethttps://www.klubradio.hu/hirek/senyei-fobiro-segitett-majd-a-leleplezodes-utan-vizsgalatot-inditott-aztan-az-egeszet-titkositotta-127031